Valborg

 
Valborgsmässoafton infaller alltid den sista april. Valborg har namnsdag den 1 maj - men vi firar Valborgsmässoafton redan kvällen innan. 
 
Varför eldar man då en brasa denna kväll? Ja, det sägs att man förr brukade börja släppa ut sina boskap på äng och mark den 1 maj. Det ansågs då bra att tända en eld vid Valborg för att hålla vargar och andra vilda djur borta från korna och getterna. Dessutom var det ett sätt att skydda sig mot häxor och att skrämma bort det onda.
 
Valborg är ett av många katolska helgon. Hon firas den 1 maj (inte 30 april) eftersom hon begravdes det datumet  i slutet av 700-talet. 

Enligt legenden var Valborg en engelsk kungadotter. År 748 kom hon till Tyskland där hennes bror Wunnibald grundat klostret Heidenheim. Där levde Valborg till hon dog.


Secret del 4

Ja nu var det ett tag sedan och tiden för att läsa är väl så där.... men. Boken secret är snart slut men blir nog en sista del snart. Detta är min tolkning av boken så inte kanske rätt utan ni får själv läsa den och få er upptattning. 
 

Försök minska stressen för att kroppen ska kunna läka och må bra.

Människan blir vad hon tänker på.

Negativa budskap är inte bra och gagnar inte dej.  De ger bara mer negativa saker i livet.  Istället inrikta din uppmärksamhet mot det du vill uppleva. Du är herre över dit eget liv.

Du befinner dej här på den fantastiska jorden  och kan skapa ditt eget fantastiska liv.

Ge det du brinner för dina tankar och det inträffar.

Välsigna allt och alla och beröm och älska din nästa och dej själv. Då får du feedback.

Stärk människor kring dej.

Alls möjligheter finns redan. Se på allt som behöver upptäckas du har idéerna, kraften, intelligensen att komma på nya upptäckter. Allt finns där ute att upptäcka.

Det finns obegränsade resurser och idéer som väntar på att du ska göra anspråk och och finna dem.

Dina negativa tankar om någon annan kommer igen till dej själv och kan bara skada dej själv och din lycka. 

Alla negativa tankar och känslor uppkommer av rädsla.

Är det resultatet du har i ditt liv det du verkligen vill ha? Om inte är det nog dags att ändra på det. Du besitter makten att göra det.

Man är inget offer i sitt liv.

Om du går och bär på gammalt groll eller lägger skulden på någon för det som hänt i det förflutna då skadar du bara dig själv.

Säg Inte: Jag är inte….utan säg: jag är. Jag är stark. Jag är lycklg. Jag är vacker. Jag är värd ….

Stanna upp ofta och fundera på vad du tänker på nu Då blir du medveten om hur du styr ditt liv. Stanna upp ofta och säg frågan vad tänker jag på nu. Då blir du medveten och kan ändra tanken. Många gånger per dag i början.

När du ställer frågor får du svar: Kanske genom en text någonstans, genom att öppna en bok på måfå, någon säger något, något du ser/hör på teve/radio, en vän ringer, sång, skylt, ingivelse, inspiration var bara observant på det.

Ditt syfte med livet är vad du säger det är.